"Isparilo" pola miliona evra? 1Foto: FreeImages / Filippo Vicarelli

Bivši gradonacelnik Novog Pazara, novoimenovani državni sekretar Ministarstva zdravlja, Meho Mahmutović, kako danas tvrdi Sto plus radio, „sklopio je tokom svojeg mandata najmanje jedan štetan ugovor kojim je budžet grada oštetio za oko pola miliona evra“.

Kako je objavljeno na sajtu novopazarskog radija, Mahmutović je ugovorom sa preduzećem Interkomerc, čiji je vlasnik Goran Perčević, „iz budžeta Novog Pazara platio skoro devet miliona dinara (70.000 EUR) i prosledio još 45 miliona dinara (370.000 EUR) iz Republičkog fonda za podsticaj razvoja“.

Novac je, kako se navodi, bio namenjen kupovini 250 priplodnih junica i dodelu seljacima na ime pomoći za razvoj stočarstva na području novopazarske opštine.

Prema podacima do kojih je došao Sto plus radio, javna nabavka je raspisana početkom 2012. godine, na oglas se javila samo Perčevićeva firma, koja je, kao najpovoljnija, i dobila ugovor ukupne vrednosti od 62 miliona dinara (516.000 EUR).

Sto plus radio precizira da je Mahmutović potpisao ugovor po kojem je Interkomercu unapred trebalo da se plati ceo iznos, i klauzulom po kojoj, „ukoliko ne izvrši sve ugovorene obaveze, ili ih ne izvrši na ugovoreni nacin, druga strana ima pravo da jednostrano raskine ugovor“.

„Dobavljaču je par nedelja posle potpisivanja ugovora transferisano 45 miliona dinara iz razvojnog fonda, u sledećih nekoliko meseci u delovima još oko devet miliona dinara građana Novog Pazara, ali Interkomerc, pošto mu nije isplacena cela svota, formalno-pravno i ne mora da izvrši svoj deo obaveze“, napominje Sto plus radio.

Telefoni navedeni na sajtu Interkomerca kao kontakt sa tom firmom su isključeni i „nepostojeći“ brojevi, pa je praktično nemoguće saznati gde je završilo oko 450.000 evra, ukazuje Sto plus radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari