Isplata zaostalih plata iz stečajne mase u Pirotu 1Sa jednog od protesta radnika aha mure prvi ma Foto Z.Panić

Bivšim radnicima “AHA Mure Prvi maj“ u Pirotu počela je isplata dela zarada iz stečajne mase. Svako od radnika u proseku će dobiti oko 22.000 dinara. Reč je o isplati iz stečajne mase poveriocima iz prvog isplatnog reda. Isplata će, kako je najavljeno, biti do kraja avgusta.

Nekadašnjim radnicima ove fabrike do sada je isplaćeno devet minimalnih zarada iz Fonda solidarnosti, čime su namirili 75 odsto svojih potraživanja.

Prema rečima predsednika Veća Saveza Samostalnih sindikata Pirota Rodoljuba Ćirića, u skladu sa nacrtom rešenja o glavnoj deobi, njima će biti isplaćen još jedan deo prijavljenih i priznatih potraživanja.

-U skladu sa ovim dokumentom njima će biti isplaćeno 8,23 posto od prijavljenih potraživanja, u zavisnosti od vremena provedenog u firmi do uvodjenja stečaja 25. juna 2015. godine.Iz stečajne mase potraživanja će naplatiti samo poverioci prvog reda naplate. Potraživanja koja su prijavljena u drugom i trećem isplatnom redu neće moći da naplate, kao i ostali razlučni poverioci jer za to nema sredstava- kaže Ćirić.

Fabrika “AHA Mura Prvi maj“ u stečaju je tek u šestom pokušaju prodata u oktobru prošle godine italijanskoj firmi “ E Miroljo“ koja je registrovana u Dimitrovgradu i koja na javnom nadmetanju kupila ovu pirotsku fabriku u stečaju za 200 miliona dinara.

Ova fabrika je pre stečaja zapošljavala 1.300 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari