Ministarka Đedović objavila ko su članovi novog Nadzornog odbora EPS-a, među kojima su tri Norvežanina: Uskoro izbor za novog generalnog direktora 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović predstavila je danas nove članove Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS), u kojem su tri od sedam članova Norvežani, ocenivši da je to početak nove ere za EPS koja može da bude jaka kompanija.

Đedović je na konferenciji za novinare istovrmeno ocenila da to neće biti moguće ako nastavi da se radi kao u proteklih 30 godina i ukoliko reforma bude samo na papiru.

Ona je rekla da je EPS stub energetske stabilnosti Srbije i da mora biti stub srpske nacionalne bezbednosti.

„Želimo da sarađujemo sa Norveškom i zato imamo tri od sedam članova iz Norveške“, navela je Đedović.

Kako je napomenula, norveški stručnjaci su se bavili strateškim sagledavanje rada EPS, finansijskim upravljanjem i poboljšanjem upravljanja rizicima.

Istakla je da će članovi Nadzornog odbora u narednih nekoliko dana početi sa radom.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Oluf Ulset, Per Sanderud, Holder Baken, Vladan Živanović, šef kancelarije kompanije koja se bavi platnim prometom Euronet Worldwide za tržište Zapadnog Balkana, zatim Dejan Ostojić, šef sektora energetike u Svetskoj banci, bankar Igor Petković i Miodrag Ranković, kao predstavnik radnika EPS-a.

Đedović je najavila da će konkurs za generalnog direktora EPS-a uskoro biti raspisan i da će biti transparentan.

Na pitanje novinara, odgovorila je da ne može da zna da li će se aktuelni v.d. direktor Miroslav Tomašević javiti na konkurs i da ne želi da razgovara sa ljudima preko medija već oči u oči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari