Izgradnja Beograda na vodi prati rast izvoza domaćeg naoružanja i vojne opreme u Emirate i obrnuto

Tragom izjave Marinike Tepić da se trgovina oružjem sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima prelila u Beograd na vodi

Ostavite komentar


  1. Ljudi iz Emirata nijesu imali informaciju da Srbija proizvodi oružje. Oni su odavno prisutni u CG kroz projekat Porto Montenegro, a u jednom razgovoru sa Đukanovićem on im rekao da je Srbija proizvođač naoružanja i uputio ih tamo. To je počelo puno prije početka rata u Jemenu, a Srbija od izvoza u Emirate ubira značajna sredstva. Vučiću su ti prihodi veoma dobro došli u vrijeme stabilizacije srpskih finansija. Bila je to velika usluga Đukanovića Srbiji i Vučiću koju on nikada nije pomenuo nikome, kao pravi džentlmen. Vučić je jednom izjavio da je slučajno saznao od emiraćana kome treba da zahvali za taj posao.

    1. C.G,-spominje djentlmenstvo gde je djentlmenstvo 10g-odvajali smo od plate 5% za Zemljotres bespovratno studiranja za djabe i na kraju C.G.prizna Kosovo e djentlmeni svaka cast sto se i srbstvo ne priznaje

    2. Pa opste je poznato da nasa zemlja godinama ucestvuje kao izlagac na sajmovima naoruzanja i oprreme sirom sveta…

    3. Da nije bilo Mila, morali bi da se muče da traže na google-u ko sve proizvodi oružje 😉

  2. Mozda ima neke veze a mozda i nema. Ako ima saznace se pre ili kasnije. Ali spekulise se. Verovatno su tu uvezani ti razni ljudi, osim ako nisu.
    Eto i ja sam sad novinar.

  3. Iako se o projektu Beograd na vodi zna vrlo malo jer je ugovor proglašen tajnom, zna se sasvim dovoljno da svima bude jasno i zbog čega su detalji tajni. Naime, ulaganja Beograda i „stranih partnera“ su toliko nesrazmerna da je jasno da takav ugovor neko može da potpiše isključivo sa samim sobom. Kada razgovaram sa mučenicima koji zaslepljeni glasaju za SNS, oni uopšte ne znaju da je Beograd POKLONIO pet zgrada /Železničku stanicu, Poštu, Simpo, Beogradsku zadrugu i Bristol/ „Arapima“ uz obavezu da obezbedi zemljište, raščišćavanje i opremanje tog zemljišta, sve dozvole, sagradi prateće saobraćajnice i izmesti most, autobuska i železnička stanica!? A dobija 30% neto izgrađenih površina, ako se one izgrade i kada se izgrade!? Penale za kašnjenja naravno niko ne pominje jer ko je lud da od „svojih para“ plaća penale u budžet. Ako se nikada ne izgradi, nema veze, nikom ništa. Pa ljudi, stavite na vagu koliko iznosi trošak, a koliko potencijalna dobit i biće svima jasno o čemu se radi. Da ne govorim o načinu na koji se sve to radi. Inače, ovo je manje-više poznata stvar i naravno nije vezano samo za trgovinu oružjem jer kriminalna hobotnica koja kontroliše Srbiju ima sve biznise (maline, nekretnine, ugostiteljstvo, usluge, rudnici…).

  4. Da, Djukanovic je otkrio rupu na saksiji arapima.A sta je dotle radila SDPR, najveci trgovac naoruzanjem jos iz stare Jugoslavije.Pre mi lici da onaj vas ima veze sa dilom „Beograd na vodi“.Vise to na njega lici.

  5. Pre svega se obavezno raspitati koje su nadimke u mladosti pojedinci zasluzili,to obavezno uzeti kao veoma vazan,odlucujuci kriterijum kod izbora bilo koga u bilo sta,pogotovo za visoke drzavne funkcije.Naravno ovo se odnosi na nadimke koji karakterisu licnost/moral/.Vidite neki uopste ne podnose kada im se ne veruje kada baronisu.

  6. Kako se zove strucnjak za one koji bez prestanka baronisu a ne vole da im ne veruju.Da li VMA ima takvog? I kako bese nadimak AV?

  7. To što će te da saznate a i vidite je lepša i jača Srbija a ne dno koje ste ostavili
    Pokušajte barem malo da sagledate ono kako je bilo i ono kako je sada i pokušajte da gledate svojim očima.
    Pa zar baš ništa za vas ništa ne valja. Glad za mržnjom je ogromna kod vas
    Sramno

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.