Izvoz nameštaja od drveta prošle godine vredeo 354 miliona dolara 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Izvoz nameštaja od drveta prošle godine iznosio je 354 miliona dolara i veći je za približno osam odsto u odnosu na 2021, sa tendencijom daljeg rasta, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon otvaranja Međunarodnog sajma drvne industrije All4Wwood Balkans, kao i Međunarodnog sajma stolarije Window show Balkans.

On je istakao kako čvrsto veruje da industrija nameštaja u Srbiji može da poveća svoje kapacitete i da kvalitetom proizvoda i dizajnom bude konkurentna na domaćem, ali i stranom tržištu,

„Drvna industrija Srbije zajedno sa poljoprivredom, metalskom i IT industrijom je oslonac razvoja naše zemlje“, rekao je ministar Momirović i dodao da broj zaposlenih u drvnoj industriji Srbije zajedno sa šumarstvom i papirnom industrijom iznosi 55.000 radnika.

Momirović je naglasio da je u ovim izazovnim vremenima pred nama velika odgovornost da nastavimo da dajemo podršku našoj ekonomiji, kompanijama, a samim tim, i celokupnoj drvnoj industriji.

All4wood Balkans je međunarodni sajam drvne industrije, iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata i mašina za obradu drveta i dodatne opreme koji je počeo danas i traje do 11. marta na Beogradskom sajmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari