JAT tehnika dobila nove dozvole za održavanje aviona 1Foto: Beta/mtw

Najveći centar u Srbiji za održavanje vazduhoplova, JAT Tehnika, dobila je nove sertifikate za popravku i održavanje aviona tipa erbas A330-200/300, erbas A320 NEO, kao i sertifikat za remont stajnog trapa na boingu tipa 737 Next Generation, sopšteno je danas.

„Znamo da će potrebe za održavanjem avionskih komponenti i linijskim održavanjem porasti u narednom periodu. Ovo je proces u kome se pripremamo za nova vremena u istoriji moderne avijacije, a jedinstveni ‘Avia Prime’ brend će biti garant kvaliteta ponude na zajedničkom tržistu koje pokrivamo“, izjavila je portparolka JAT Tehnike Branka Malidžan, navedeno je u saopštenju.

Prema njenim rečima, beogradski aerodrom je jedan od aerodroma u Evropi koji se najbrže razvija, sa tržištem koje je u ekspanziji, uz mnoge poslovne mogućnosti za avio-industriju.

„Perspektiva u kojoj će se naći srpska avio-industrija u nekoliko narednih godina će biti zaista neverovatna, što će stvoriti prostor za zapošljavanje novih kvalifikovanih radnika“, rekla je Malidžan.

Kako se podseća, jednu od vodećih evropskih grupa za popravke aviona, „Avia Prime“, čine kompanije JAT Tehnika u Srbiji, Linetech u Poljskoj i Adria Tehnika u Sloveniji.

Kompanija je specijalizovana za bazno i linijsko održavanje aviona.

U četiri baze, koje su potpuno opremljene svom neophodnom opremom, sa 34 linije za održavanje, „Avia Prime grupa“ održava najpopularnije tipove uskotrupnih i širokotrupnih aviona najvećih svetskih proizvođača, kao što su erbas, boing, embrajer i ATR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari