Javni poziv za mlade preduzetnike otvoren u Kragujevcu do 15. avgusta 1Foto: Grad Kragujevac

Od danas je otvoren Javni poziv projekta „Možeš i ti postati mladi preduzetnik” grada Kragujevca putem kojeg mladi mogu da apliciraju za sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa.

Reč je o projektu ukupne vrednosti 2,4 miliona dinara, sufinansiranom od strane Ministarstva omladine i sporta, a grad Kragujevac, Kancelarija za mlade partnerski sprovodi sa Univerzitetom i Biznis inovacionim centrom (BIC-om).

„Grad Kragujevac je nosilac projekta koji za cilj ima unapređenje podrške na lokalnom nivou za povećanje zapošljivosti mladih kroz razvoj ličnih veština i kompetencija kao i da doprinese povećanju preduzetničkih inicijativa mladih i smanjenju nezaposlenosti na teritoriji grada Kragujevca. Visina za tri do šest grantova je od 400 do 800 hiljada dinara a ukupan iznos sredstava za osnivanje novih start ap komapnija je 2,4 miliona dinara“, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

„Zadatak BIC-a je da sprovede obuku za 30 kandidata, koliko je predviđeno projektom, koji žele da unaprede svoje preduzetničke veštine i pokrenu sopstveni posao. Dva modula, u oblasti poslovne simulacije održaće predstavnici BIC-a, a prenosive veštine Univerzitet, kaže  Momčilo Sretenović“, direktor BIC-a. Prva faza projekta trajaće do 15. avgusta i podrazumeva prijavljivanje kandidata.

Početkom septembra kreću tronedeljne obuke a nakon dobijanja sertifikata, kandidati počinju sa izradom biznis plana, njihovom  prezentacijom i apliciranjem  za sredstva. Nakon toga Komisija će izabrati najbolje planove za grantove, objasnio je Sretenović.

Preuzimanjem formulara sa zvaničnog sajta grada, Kancelarije za mlade, Biznis inovacionog centra i Univerziteta svi zaiteresovani mogu da se prijave i apliciraju za učešće na projektu do 15. avgusta.  Javni poziv za prijavu na obuke objavljen je na veb stranicama www.kragujevac.rs , www.kzmkragujevac.rs, www.bickg.rs , www.kg.ac.rs .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari