Javni sektor podigao prosečne plate u Srbiji

Republički zavod za statistiku potvrdio da je predsednik bio u pravu

Ostavite komentar


  1. Nije tacno. Plate obicnih sluzbenika visoko obrazovanih su minimalne i ispod zog proseka. Prosek su povecale plate politicki postavljenih ministara,guvernerke, drzavnih sekretara .

  2. Skočio mi standard, pozajmio sam pare od banke. U javnom sektoru, sa SSS, i 20 godina staža, nemam ni 300€ ali imam kredite koje je neko pozajmio u moje ime, ne pitajući me.

  3. Tvrditi da je podizanje plata u javnom sektoru generator svetle buducnosti moze samo neko ko nikada nije radio u privatnoj privredi koja hrani javni sektor. Jos jedna u nizu potpunih nebuloza naseg nazalost predsednika!

    1. I naravno ti verujes u to sto pise ??? Kako je tebe lako obmanuti …

  4. Samo se radnicima tehnologije pošte redovno smanjuje.Prosek je oko 41000,a poslovodstvo redovno predstavlja prosek oko 75000.Radnici pošte su gradjani drugog reda u ovoj zemlji.

  5. Gde nadjoste podatke da su u javnom sektoru porasle plate (osim u zdrastvu, gde je sa 36000 skocila na 46000)… Ja radim u jkp i plata mi je manja u odnosu na 2008. i to za 20%… Manite me tih podataka… Plate skocile a radnici sve gladniji!

  6. Zabelezeno , kako da ne…. Cena rada u javnim sluzbama iz 2010 te… Jel da proveravamo ???

    1. Zasto na povecaju minimalnu zaradu ,samo povecaju ovim glavasima Po 10-15posto a minimalnu je povecao za 3posto pa izracunajte ljudi.Koliko iznosi na 100000 din 15 posto,a koliko 30000 na 3 posto.Imate valjda digitron TUGA I AM IS.

  7. ja nevjerujem vucicu. ali vjerujem MMF. ili mislite da on placa i mmf?

Ostavite komentar


Ekonomija

Uprava carina privremeno obustavila prioritetnost prelaska granice za prevoznike svežeg voća, povrća i druge robe 10

Uprava carina privremeno obustavila prioritetnost prelaska granice za prevoznike svežeg voća, povrća i druge robe

Zbog tvrdnji pojedinih prevoznika da se status prioritetnog prelaska granice zloupotrebljava i da se van sezone svežeg voća i povrća u hladnjačama prevozi razna druga roba uz korišćenje povlašćenog statusa, pa se obilazi kolona iako za to nema osnova, Uprava carina je donela internu odluku da se prelazak granice uz prioritet privremeno potpuno obustavi, saopštili su danas iz ove institucije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.