Još 20 evra građanima u decembru, poziv punoletnima da se prijave 1Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U okviru državne pomoći, uz ranije najavljenih 30+30 evra, u decembru će građanima biti isplaćeno još 20 evra.

Prvih 30 evra na račune prijavljenih građana „leglo“ je u maju, a drugih 30 evra se očekuje u novembru.

Oni koji se nisu prijavili za pomoć, ili su u međuvremenu postali punoletni, za decembarskih 20 evra mogu da se prijave u drugoj polovini novembra, saopšteno je posle današnje sednice Vlade Srbije.

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra (u dinarskoj protivvrednosti), u decembru, stoji u saopštenju Vlade, piše N1.

„Građani koji se nisu prvobitno prijavili za dodatnu novčanu pomoć 30+30 evra (u dinarskoj protivvrednosti), kao i oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine, kada je Zakon stupio na snagu, to mogu da učine od 15. do 30. novembra 2021. godine“, saopštila je Vlada Srbije ističući da na taj način način nastavlja da pruža pomoć građanima usled pandemije koronavirusa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Još 20 evra građanima u decembru, poziv punoletnima da se prijave”

  1. A pomoc najsiromasnijima 20 ili30 evrica jadnici nemaju ni za prevoz do raznih meducinskih ustanova a kamoli za lecenje posledica iste ako se uopste mogu izleciti

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.