Jugoremedija i zvanično prodata 1Foto: Miroslava Pudar/Danas

U Zrenjaninu je potpisan kupoprodajni ugovor kojim je i zvanično prodata fabrika lekova Jugoremedija APS holdingu odnosno firmi Project one, najboljem ponuđaču na poslednjoj prodaji neposrednom pogodbom. Prethodno su pred Privrednim sudom u Zrenjaninu odbijeni prigovori dvoje kupaca da bi na kraju i Komisija za zaštitu konkurencije dala pozitivno mšljenje.

Prigovore na odluku o prodaji podneli su turski Birgim i Led Vision doo Beograd.

– Potpisali smo kupoprodajni ugovor i rok je osam dana za isplatu, s tim da je kupac naveo da će ranije isplatiti prodajnu cenu – komentariše za Danas stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić.

Kao što je već objavljeno, novi kupac nije iz branše i veliki su izgledi da će trgovati ovim preduzećem. Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, novi vlasnik bi ubrzo mogao postati Delta farm koji bi obnovio proizvodnju.

Investicioni fond APS holding, koji je otkupio dugovanja Jugoremedije od Hipo banke i tako postao njen najveći poverilac, dao je najbolju ponudu za ovu fabriku u iznosu od 362,5 miliona dinara.

Bila je ovo 14. prodaja Jugoremedije, koja je od 2012. godine u stečaju i čija dugovanja su dostigla 25 miliona evra. Njena prva privatizacija iz 2002. godine, kada je pod neslavnim okolnostima udeo kupio Jaka 80 Radoviš, poništena je nakon pet godina zbog sumnjive dokapitalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari