Jumko šije za kupca iz Velike Britanije 1Foto: yumco.co.rs

U narednih godinu dana za 30 procenata mogla bi da bude povećana proizvodnja radničkih kombinezona za Kompaniju „Fleksitog“ iz Velike Britanije, rezultat je razgovora koji je generalni direktor „Jumka“ imao u Ambasadi Srbije u Londonu.

Kako je Danasu potvrđeno u vranjskoj kompaniji, reč je o zajedničkom poslu u kome će na dizajniranju kombinezona namenjenih za ekstremno niske temperature učestvovati timovi vranjske i britanske kompanije. Tkanina od koje će biti izrađivani kombinezoni biće proizvedena od domaće sirovine u pogonima predionice i tkačnice u „Jumku“.

I do sada vranjski tekstilci bili su poznati po izradi kvalitetnih proizvoda u namenskoj industriji pa su rađene uniforme za vojsku SAD, Finske, Srbije, i upravo ovaj segment proizvodnje mogao bi da bude oslonac za tržišni opstanak „Jumka“ koji se nalazi u fazi restruktuiranja i pronalaženja strateškog partnera.

U „Jumku“ je zaposleno oko 2.000 radnika koji u poslednje dve godine redovno dobijaju zaradu u proseku između 25.000 i 35.000 dinara, a obezbeđen je i kontinuitet proizvodnje pre svega za domaće tržište i opremanje javnih preduzeća radnim uniformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari