Jura neće da vrati na posao predsednika sindikata 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Uprkos rešenju Inspekcije rada, kojim je naloženo da vrati na posao predsednika sidikalne organizacije Predraga Stojanovića, menadžment kompanije Jura iz Leksovca jutros je to odbio da učini, ističu u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Posle dva i po meseca od kada je dobio otkaz, Stojanović je jutros ponovo ušao u fabriku, ali je, dva sata kasnije, morao da je napusti, jer ga rukovodstvo te južnokorejske firme, kako navode u Sindikatu, ne želi u fabrici.
Stojanović je juče dobio rešenje Inspektorata rada, kojim se vraća na posao. Međutim, to mu je onemogućilo obezbeđenje fabrike, po nalogu poslodavca.

“Stojanović je otkaz o radu dobio praktično zbog svog sindikalnog angažovanja i ukazivanja na uslove rada u kojima su zaposleni u “Juri” radili u vreme kada je najveći broj zaraženih od korone u Leskovcu bio u ovoj fabrici, a radnici su morali da idu na posao”, ističe u Samostalnom sindikatu.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković je ovu odluku nazvao skandaloznom i uputio je dopis menadžmentu Jure, u kojem zahteva da se tom sindikalnom predstavniku omogući normalan rad, u skladu sa zakonima Republike Srbije.

“Očekujem hitnu primenu pozitivnih propisa Srbije, uz poštovanje Ustava, zakona, podzakonskih akata, institucija i međunarodnih konvencija”, navodi Marković i upozorava da će taj sindikat iskoristiti sve zakonske vidove sindikalne borbe i obavestiti sve domaće i međunarodne institucije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Jura neće da vrati na posao predsednika sindikata”

  1. Tako je, sta radnik da ima prava, sve ukinuti i spavanje i hranu, ne treba to u zlatnom dobu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.