Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, izjavio je juče u Sočiju da će današnje potpisivanje osnovnog sporazuma Srbije, Grčke, Bugarske i Italije sa ruskim Gaspromom o formiranju zajedničkog preduzeća predstavljati dodatnu potvrdu da će gasovod Južni tok zaista biti izgrađen onako kako je planirano.

„S obzirom da je taj posao završen sa Mađarskom, a pri kraju su razgovori sa Austrijom, praktično sve zemlje koje su predviđene da budu potpisnice Južnog toka će imati potpisane ugovore i ovo treba shvatiti kao napredak u priči i garanciju da će Južni tok biti zavrssen do 31. decembra 2015. godine, onako kako je predviđeno“, istakao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, dodatnu potvrdu da će Južni tok biti izgrađen predstavlja i činjenica da će gasne kompanije Rusije i Italije potpisati Drugi aneks sporazuma, a skupu će prisustvovati i premijeri dve zemlje. Kao što je poznato gasovod Južni tok ide od ruske luke Novosirijsk, preko dna Crnog mora do bugarske luke Varna, a zatim preko preko Srbije i Mađarske do Austrije i Italije.

Vlada za sporazum

Vlada Srbije usvojila je juče Zaključak o potrebi potpisivanja osnovnog sporazuma o saradnji između ruske kompanije“Gasprom i preduzeća Srbijagas iz Novog Sada. Usvojen je i Predlog zakona o kulturi, kao i veći broj drugih predloga zakona, uredbi i zaključaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari