Kako će poskupljenje struje u septembru uticati na privredu i inflaciju?

Ostavite komentar


  1. Molila bih strucnjake da mi objasne KAKO su izracunali poskupljenje od 6,5%! Na osnovu cene po KW ja dobila 7,6%. Verovatno ne znam da racunam. Dakle sa 6,408 na 6,896, poskupljenje je 0.488 din. U procentima 7.61%.

  2. Cena struje za domacinstva mora otkloniti prekomernu potrosnju kola je ako je merimo sa zapadom od 35-40%veca toje jedan cil. Drugo vazno je da gubitke svedemo sa sadasnjih oko 18% bar na maksimum 5-7% naredne 3-5godina. Cena za privredu trebala bih da bude izjednacena sa cenom na svetskom trzistu. Nemislim i drage kolege kad se inflacije tice nebih strahovao kao vi . Zemlje u razvoju pa i Srbija, ostavite tu demagogiju plasenja inflacijom mislim da inflacija u Srbiji nema pretnje i ja bih rado preporucio da se krec od15-18%..(ovo predlazem jer moje skromno znanje crpi teoriju Stiglica u zadnje vreme bas obnavljam nema stiva iz monetarne politike)

  3. Profesorka, lepo vam pise da je prosecna cena veca, a ne samo skupa struja u zelenoj zoni koju ste izabrali!

  4. Zašto je plataradnika u eps i više od dvaputa veća od prosečne plate? Verovatno zbog niske cene struje

  5. Zašto je plata radnika u eps i više od dvaputa veća od prosečne plate? Verovatno zbog niske cene struje

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.