Kako Srbija ekonomski može da se približi zemljama centralne i istočne Evrope?

Ostavite komentar


  1. Ne pominju ni MMFovsko spoljno zaduzivanje Srbije arapskim i kineskim parama koje je u zadnjih 10 godina skocilo sa 6 na 18 milijardi dolara, prosecna medicinska sestra (trenutno na radu u Nemackoj) je te 2009 imala 30 % vecu platu nego danas.
    Nadam se da ce vam Kopaonik prijati, lepo se provedite.

  2. re: Kako Srbija ekonomski može da se približi zemljama centralne i istočne Evrope?

    I zemljama centralnog i južnog Balkana, Evroazije, Afrike!

  3. Kada su ovako svi nasmejani, mora da su bili na koktelu u restoranu na Pančićevom vrhu. Možda je ministarka zaboravila da je već trebao da bude srušen a možda je domaćin bio Jutka pa su svi nasmejani. E moja Srbijo dokle si pala. Da li može niže.

  4. Nemacka na granici recesije. Pa da li ste vi normalni. Ako tako vladate informacijama onda slično i vodite državu, otuda i nerealna vizija i amaterski način vodjenja države.

  5. Borka Pavicevic je na „temu“ tog famoznog „bizMis foruma“ napisala odlican text na sajtu „Pescanik“-a…da se ne ponavljaju !!!

  6. Ovakvi skupovi izvan Beograda su samo bespotrebno trosenje paraporeskih obveznika, kada je rec o drzavnim sluzbanicima, a za privatnike sansa da se malo zblize sa prvopomenutima, Inace, sprsku privredu i njen rast drze inostrane kompanije o cijem dolasku odlucuje Drzava, kao i javni sektor koji je pod kontrolom partija na vlasti. Ono malo privatnog sektora, ukljucujuci i poljoprivredu, je optereceno velikim nametima i propisima koji se stalno menjaju i drugacije tumace, sto je opet uticaj Drzave.Oni ne mogu da ulazu, posto nemaju sredstva Najveci privatnici koji su se obogatili u vreme kada je Vlahovic bio ministar, kapital su izneli u inostranstvo i nisu voljni da ulazu u svoju zemlju, posto znaju kako su do kapitala dosli. Dok Drzava, odnosno partije na vlasti, ne rastereti privatni sektor i povuce se iz javnih preduzeca,proice o zdravom ekonomskom rastu nemaju nikakvog osnova…

  7. Tako što će da preseli radno sposobno stanovništvo u Nemačku i Austriju… A lezilebovići neka ostanu sa SNS-om i Srbiji. I neka se svi zaposle na izmišljena radna mesta, neka svi imaju minimalac.. A kad odete kod lekara, lečiće vas neko da diplomom više menadžerske večernje škole… Dobio čovek koeficijent, plata veća 12.000, kakve veze ima što ne zna da leči – važno je samo da zna d a zaokruži broj na listiću koji mu kažu, sve ostalo je nebitno…

  8. Najednostavnije resenje da Srbija pocne da cveta jeste da se resimo politicara i politickih partija. Da uvedemo demokratiju i kroz debate, glasanja odredimo nasu sudbinu. Dokle god politicari kolo vode, uvek ce biti kriminala, korupcije i nazadovanja.

  9. Do pre par godina, Vucic je predvidjao explozivan ekonomski rast i pricao kako hoce da se Srbija takmici sa ostalima u Evropi u pogledu rasta BNPa. Kasnije je zacitao zbog necega. Danas je Srbija ispala iz evropske lige i sada se takmici u africkoj. Nismo ni tako losi, na 13om mestu trenutno od skoro 50 zemalja u africi..

  10. U prvom redu na ovoj fotografiji vidim ista lica već 20 godina(na istom forumu).
    Tako da, svi su oni veoma bogati, a mi smo bedni siromasi.
    Ovaj biznis forum obrlatio je sve u Srbiji na svim bitnim novoima(parlament,ministarstva,…)
    tako da se zakoni i sve dozvole baš prave tako kako njima odgovara.
    Svude imaju svoje ljude i sve se pravi baš kako njima treba.
    Mislim da u prvom redu sedi i Milunka Karić,mislim da je član parlamenta.
    /
    A ovaj novinski tekst sadrži tačno one formulacije kao da je pisan u Davosu.
    /
    Ovde će se ovi milijarderi
    iskukati,isplakati nad „jadnom ekonomijom“, kako im je „teško poslovati“.
    Istumačiće parametre džidipija, stope ekonomskog rasta, pohvaliti indeks nezaposlenosti i
    otići će kući da se bogate,
    ali daće zadatak
    dežurnim ekonomistima da ove parametre vrte u člancima i pozivati se kao na referentne pokazatelje.

  11. IZDAJNICI I LOPOVI NA SCENI
    Srbijo “CRVENI” i “ŽUTI” te ubiše!

    I pored toga što nas istina i činjenice svakodnevno i sve češće upozoravaju, da nam je Aleksandar Vučić naneo ogromno zlo, mi kao srpska nacija još uvek to ne vidimo. Mi još ne vidimo pravo lice Vučića, koji zbog stvorenog zla nikada nesme osloboditi medije u Srbiji, na primer. U pitanju su neverovatna zla koja je počinio Vučić. On je lagajuići i obmanjujući ovaj srpski narod, celo vreme radio samo na štetu Srbije i srpskog naroda. Zbog velike pohlepe za ličnom reputacijom on je podlegao srpskim neprijateljima i postao njihov sluga. Ta njihova saradnja traje i do današnjeg dana, radi se o izdaji i ona je dobro s’krivena od srpskog naroda. I tako je Vučić svoju briselsku izdaju krunisao pod nazivom: “Državna Tajna”. Zbog toga mi Srbi još uvek ne znamo da je on dana: 30. juna 2015.god u 22 č. i 54 m. predao Kosovo Albancima.
    Za sve ovo Evropa zna, zna da je Vučić srpski izdajnik, pljačkaš i lažov, ali im to ne smeta da sarađuju sa njim. U njemu vide tu zlatnu polugu sa kojom mogu da ostvare sve svoje ciljeve i da unište i Srbiju i srpski narod. On je njihova perjanica i milostiva sa kojom mogu jedino da sarađuju. Vide ga kao nasmejanog srpskog izdajnika i poniznog ulizicu, a dok se vrati u Srbiju on nastavlja kao pravi diktator. Svoja zla i istinu je dobro (ponavljam) sakrio od ovog ionako zaostalog naroda, doduše koji nema prave informacije, pa ga nebih komentarisao.
    O kakvom se izdajniku radi najbolje govori cinjenica, da je on od samog’ dolaska na mesto predsednika non-stop kršio Ustav Srbije. U stvaranju ovog’ velikog’ zla Vučić ima mnogo pomagača, znamo ko su, i svi će morati da sednu na optuženiču klupu, i da završe na doživotnoj robiji, bez prava žalbe. Pitam! Kako se u svetu kažnjava ovakva izdaja države i naroda? U Americi na primer!? O istorijskoj pljačci Srbije i Srba neću govoriti…
    Da bi se Srbija rešila ovakvih, i zaustavila ovakvo nemilosrdno uništenje Srbije, mi moramo uvesti smrtu kaznu u Srbiji, bilo vešanjem ili streljanjem, svejedno.

    Mi hoćemo da živimo potpuno normalno na svojoj zemlji. Hoćemo da sačuvamo svoju nacionalnu kulturu, istoriju, teritoriju, svetinje koje mi imamo ovde na Balkanu. Hoćemo da imamo normalan standard, i svoju pravnu državu. Mi želimo patriotstvo, poštenje i pravnu državu, i ko nam stoji na putu taj mora biti žigosan i u zatvoru.

    Što se tiče opozicije, Srbi i ne znaju šta je prava opozicija. Sve ovo što vidimo i što zovemo opozicija, to su ustvari nusproizvodi komunizma, koji nisu patriote i rodoljubi Srbije. Srbi još ne znaju da takvi samo uništavaju državu. A državu stvaraju i brane nacionalisti i patriote. Ali zbog velike pohlepe za ponovnim dolaženjem na vlast, oni nisu sposobni ni da formuliše svoje zahteve. Ne znaju da VUČIĆ BEZI IZ SRBIJE kad mu otmu televiziju!? Njima je u interesu samo stolica, a ne srpska država. Umesto tih izdajnika i pljačkaša Srbije, treba dovesti na vlast patriote može i monarhija, koja je sušta suprotnost i žutima i komunistima. Oni vole srpsku državu i srpski narod, i srpsku vojsku. Biće to borba rušitelja srpske države, i stvaraoca srpske države, naravno da će patriotizam pobediti.
    Inače komunisti brane puškom vlast. I sve izbore uvek pokradu. Za njih ne postoji nikakav zakon, i odgovornost. Oni vrše izdaju, pljačku, krše Ustav Srbijje, obmanjuju, lažu, klevetaju koga god hoće, a nizašta ne odgovaraju. Kod njih nema slobodnog sudstva i slobodnih medija. Zato mi danas i imamo ovakvu Srbiju. Pa Srbi izvolite…

    Kad pukne televizor sve ćete saznati…
    Hvala…

    P. “Sajdzo” Bogutovac.

  12. Hmm, u tekstu se navodi „jer samo tako Srbija, posle izgubljene decenije, može početi da se približava zemljama Centralne i Istočne Evrope (zanimljivo je da se već neko vreme ne gleda ka standardu Zapadne Evrope koji je izgleda priznat kao nedostižan)“. Pitam se kako sad izgubljena decenija?!
    Zar ne zivimo u zlatnom dobu, najveci rast ikad, ekonomski smo tigar Balkana i Evrope?! Molim predsednika Vucica za vanrednu konferenciju za novinare, ovo je pokusaj drzavnog udara!

  13. Čuj, biznis forum i to na Kopaoniku. Štetočinsko Putujuće pozorište Šoopalović, ne o njihobom, već o našem ‘ruvu i kruvu. Našim parama, podno paninskog vrha na kome caruje mafijaška jazbina (Pančiću, Pančiću, tako ti se odužuje naš rod) oni „mudruju“ o napretku društva. Kakva jaka simbolika, pod simbolom državnog mafijašluka (o čemu ne smeju jadnici ni da beknu) jahači apokalipse naših sitnih (nebitnih) kućnih ekonomija drobe o „principima“ ekonomske racionalnosti i političke odgovornosti. Oni ne znaju za stid, mi se, ni krivi ni dužni, stidimo njih.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.