Kapital RTK vraćen u registar akcija? 1

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac traže da se nadležni u Ministarstvu privrede hitno oglase o statusu te medijske kuće nakon prošlonedeljne odluke o poništenju njene privatizacije.

U sindikatu „Nezavisnost“ navode da je, prema nezvaničnim informacijama iz Sektora za privatizaciju u Ministarstvu privrede, kapital RTK vraćen u registar akcija, odnosno da je ovaj medij u potpunom vlasništvu države.

– Ministarstvo privrede bi sada trebalo da postavi privremenog zastupnika kapitala, koji bi, naplatom svih potraživanja, trebalo da pokuša da stabilizuje finansijsku situaciju u preduzeću – kaže poverenik UG „Nezavisnost“ u RTK Goran Antonijević, naglašavajući da zaposleni, kojima se duguje po osam zarada, traže da se budući status te medijske kuće reši što pre, kako bi znali da li RTK čeka nova privatizacija ili pokretanje stečajnog postupka.

Zaposleni u RTK, prema njegovim rečima, od nadležnih traže i odgovor na zahteve o socijalnom programu koji bi omogućio onima koji žele da, uz odgovarajuće otpremnine, napuste preduzeće, kao i o nekoj vrsti solidarne pomoći ljudima koji su mesecima bez ikakvih primanja. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.