Katastar nepokretnosti od početka godine isključivo na digitalnim planovima 1Foto: rgz.gov.rs

Doneta je odluka o prestanku korišćenja katastarskih planova u papirnom obliku i tako  je napravljen veliki iskorak u odnosu na dosadašnju decenijsku praksu održavanja katastra nepokretnosti iprimenu metodologije analognih sistema.

Kako se navodi u saopštenju RGZ, odluka o prestanku korišćenja analognih katastarskih planova primenjuje se od 1. januara 2020. godine, a održavanje održavanje katastra nepokretnosti vršiće se na digitalnim katastarskim planovima.

Primenom Odluke obezbediće se puna podrška uspostavljanju Integrisanog sistema katastra nepokretnosti (ISKN) – koji podržava isključvo digitalne formate. ISKN se razvija u okviru Projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, koji ima za cilj da uspostavi efikasan, transparentan, dostupan i pouzdan sistem za upravljanje nepokretnostima.

Na ovaj način Republički geodetski zavod će odgovoriti svim zahtevima građana za pouzdim registrom nepokretnosti i podržati napore Vlade Republike Srbije u pravcu razvoja digitalne uprave, a naročito će doprineti uspešnoj realizaciji infrastrukturnih projekata u Republici Srbiji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari