Kisić: U privredi ima prostora za dalji napredak rodne ravnopravnosti u Srbiji 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministarka Srbiije za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić je danas ocenila da je poslednjih godina u Srbiji postignut „značajan napredak“ rodne ravnopravnosti, a da „ima prostora za dalje unapređenje položaja žena u različitim sektorima“ i navela logistiku i transport.

Njeno ministarstvoo je prenelo da je Kisić na konferenciji „Trendovi i izazovi inženjerki u logistici i saobraćaju“ rekla da kada je „Srbija je znatno iznad evropskog proseka po broju žena na značajnim državnim funkcijama“.

Navela je predsednicu i potpredsednicu Vlade Srbije, deset ministarki, guvernerku Narodne banke Srbije, predsednicu Ustavnog suda.

Kisić je rekla da je među zaposlenima u transportnom sektoru u Srbiji 20 odsto žena, najviše u administraciji, a na rukovodećim pozicijama su 27 odsto žene.

Po tome je Srbija prednjači u svom regionu, a nalazi se u evropskom proseku, budući da je u Evropskoj uniji učešće žena u transportnom sektoru 22 odsto.

Konferenciju „Trendovi i izazovi inženjerki u logistici i saobraćaju“ organizovala je Asocijacija žena u logistici, u saradnji sa Inženjerskom akademijom Srbije i Savezom inženjera i tehničara Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari