Ko raskine ugovor mora da plati punu cenu telefona

Ljajić: Dosadašnja praksa je bila nezakonita. Ovakvo rešenje postoji i u Hrvatskoj
Ministarstvo trgovine olakšalo položaj pretplatnika nezadovoljnih uslugom mobilnih operatera, uz jedno ograničenje

Ostavite komentar


  1. Šta su ti korporacije bog te… Cene urađaja kod njih su bar duplo skuplje nego u radnjama, na kraju će biti da platiš i više od cene paketa za dve godine…

  2. Vlada je donela „rešenje“? Opet se neki „genijalac“ dosetio i opet ćemo imati situaciju kao i sa papirom za produženje važenja saobraćajne, merenjem prosečne brzine na autoputu itd… Nezakonito i nesprovodivo. Mislim da se operateri nisu puno potresli zbog ovog rešenja – oni rade po zakonu i ako u ugovoru piše da je penal toliki – toliko će ga i naplatiti.. Takav odgovor sam dobio i od pravne službe jednog operatera juče… Za ovo treba da se promeni ZAKON!

  3. MTS nudi cenu, na primer uz ugovor od 24 meseca, čija mesečna visina zavisi od toga da li uzimate uređaj ili ne. Na primer, ista tarifa te kosta 1000 ili skoro dve hiljade dinara, tako da je lako izračunati da oni telefon naplate u ovom slučaju i do 24000din. Onda se postavlja pitanje šta tu košta jedan dinar

  4. Ako sam dobro razumeo ovih dana je na tv Prva objavljeno da su ukinuti penali za otkaz ugovora pre isteka roka MTS-u i drugim pružaocima usluga i to se odnosi na sve vrste usluga (tv,net ,mobteli i sl.).Ne znam da li smo i mi doprineli tome ali trebalo bi to hitno sprovesti u delo mada ima tu jedna začkoljica : kupcu je data mogućnost da bira da li će pružaocu usluga da plati unazad razliku od pune cene usluga i cene koju on plaća a koja se smatra cenom sa popustom (?) ili će platiti ostatak iznosa do kraja isteka ugovora – kažem ako sam dobro razumeo – E sada dolazimo do KVAKE … znači nije ukinut penal već je dodata i druga varijanta pa kako se kupac opredeli ŠTO JE SASVIM POGREŠNO A EVO ZAŠTO
    1. NIKO NE OTKAZUJE DALJU PRIMENU ZATO DA BI ZADOVOLJIO NEKU SVOJU SUJETU VEĆ ZATO ŠTO JE NEZADOVOLJAN KVALITETOM USLUGE – ZNAČI DO PRODAVCA JE PROBLEM A NE DO KUPCA TE BI TREBALO DA MTS PLATI PENALE KUPCIMA A NE KUPCI MTS-u
    2. TREBALO BI UPOREDITI CENE OVIH USLUGA PA ĆE ONOME KO JE TAKO NEŠTO DONEO BITI JASNO DA TU NEMA POPUSTA NI POSEBNIH POVOLJNIH USLOVA VEĆ SU KONKURENTI JEFTINIJI ZA SKORO 1.000,00 DIN MESEČNO – A KVALITET SLIKE ,PRIJEM ,INTERNET I OSTALO JE NA VIŠEM NIVOU ,OVAKO ĆE PRUŽAOCI USLUGA NABITI OSNOVNU CENU PA ĆE DATI POPUST PA AKO OTKAŽEŠ UGOVOR PRE ISTEKA ROKA ONDA ĆEŠ PLATITI PUNU CENU KOJA NI BLIZU NIJE TRŽIŠNA I REALNA ..
    DRŽAVA BI TREBALO DA NATERA PRUŽAOCE USLUGA DA SVOJE UGOVORNE OBAVEZE ISPUNJAVAJU KVALITETNO KAKO SU SE I OBAVEZALI UGOVOROM A NE DA SE TO I DALJE TOLERIŠE IZMIŠLJANJEM NAČINA NAVODNOG OBEŠTEĆENJA PRODAVCA USLUGA …OVO NI MALO NE ŠTITI INTERESE KUPACA !
    RAZLOG ZA ISPLATU PENALA PRODAVCU JE NAVODNO DA SU ONI PLANIRALI TE PRIHODE PA NE BI BILO KOREKTNO DA IH IZGUBE E PA SADA ŠIO MI GA DJURA…. I MI SMO PLANIRALI DA IMAMO DOBAR PRIJEM SLIKE ,DOBAR I KVALITETAN INTERNET A NEMAMO JEL TAKO ZNAČI I MI KUPCI SMO NA NEKOJ ŠTETI VALJDA …O TOME NIKO DA KAŽE REČ ! (sada bih ovde u zanosu trebalo da nešto opsujem …ali ipak neću …! )
    DAKLE OPET P R E V A R A !

  5. Kako se da zakljuciti, samo su jos vise zakomplikovali stvari,da obicni gradjani nista ne razume a sve to u interesu operatera mobilne telefonije.

  6. Obratite paznju da operateri stavljaju nerealno visoke cene aparata u odnosu na kupovinu u radnjama tako da moze da vas saceka astronomska nadoknada. Prevaranti za 1 dinar.

  7. Mts ne postuje ugovor Ministarstva trgovine, upravo sam dobila odgovor da moram platiti unapred troskove ako
    Hocu da prevremeno raskinem ugovor. Nezadovoljna i ogorcena uslugom Mts-a. Previsoki racuni a ne mogu da dokazem da ih nisam napravila, los signal, … Nemam reci vise.

  8. Dobar dan, jasam raskinuo ugovor godinu dana ranije, i saglasan sam bio da isplatim uredjaj u celini, ali Mts je trazio da platim sve kako uredjaj tako i uslugu i ako nekoristim, i sad mi prete sudom, neznam sta dalje, dali neko ima slucan slucaj, pozz

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.