„Ko smanji potrošnju struje za 30 odsto, dobiće popust još 30“

Ostavite komentar


  1. Lično niti imam nameru da štedim struju niti da uskraćujem sebi dosadašnji komfor i način dnevnog života. Struju neka štedi SNS ekipa koja je postavila roštiljdžiju na mesto direktora EPS-a i posle par godina dobijete ovo što ste tražili.

  2. Tužno je to da smo došli u situaciju da već duže vreme uvozimo struju, nekada smo je izvozili čak i zimi.

  3. „Dakle, pozivamo ljude da štednjom zarade novac.
    Ovo je toliko dobra ideja da se moze komotno prosiriti i na mnoge druge stvari kao npr. „batalite duvan i štednjom zaradite novac“, smanjite alkohol, kafu, meso,..i zaradite novac 1

  4. Aha. Dakle, država me podstiče da odem iz zemlje jer je to jedini način da uštedim struju koju već koristim minimalno u odnosu na npr vlast.

  5. Vecina gradjana ove zemlje (penzioneri,radnici sa minimalcem) pa i drugi sa manjim primanjima a to je vecina U ovom privrednom gigantu vec odavno stedi na svemu.Ustvari ja ni neznam sta je to zivot dostojan coveku u ovoj drzavi koji je posteno zaradjivao svojim radom.

  6. Stedis struju, sedis u hladnom, tusiras se hladnom, peres ves na kracim programima, jedes jela skuvana za krace vreme…itd.
    A kad se razbolis koliko ce te kostati lecenje i terapija?

  7. To je kao da teraš gladnog da malo smanji hranu preješće.Kao da nezna u kakvoj bedi živi narod.pa šta više da štedi?

  8. sta je sa onima koji vec stede sa racunima 2,5 hiljada. ne mogu da smanje više od toga. u odnosu na koji period se gleda smanjenje?

  9. To je dobro, nagraditi one koji troše manje struje, – ali kao i mnogo toga gde je podbačeno i ovde je kod tog predloga : svi znamo da ima mnogo bahatih Srba koji nepotrebno godinama troše mnogo struje (šta ih briga kada je jeftino), i sada će oni lako smanjiti 30 % potrošnju i trošiti bez problema onoliko koliko im stvarno treba, i još će biti nagradjeni, a oni potrošači koji su inače malo trošili, tako vaspitani gradjani (ili nisu imali novca), – sada neće dobiti ništa, jer šta oni da smanjuju kada su i do sada trošili na minimumu, – te predležem za sva domaćinstva, koja troše
    mesečno ispod 150 kW, – da na to dobiju linearno 20 % popusta na utrošene kilovate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.