Rudarski basen Kolubara odobrio je 204 miliona dinara lajkovačkoj opštini kao nadoknadu za eksploataciju uglja na području te opštine. Direktor Kolubare Vladan Jovičić i predsednik opštine Lajkovac Dušan Živanović potpisali su ugovor o izgradnji objekata komunalne infrastrukture na području te opštine u ovoj godini, navodi se na sjtu www.

Rudarski basen Kolubara odobrio je 204 miliona dinara lajkovačkoj opštini kao nadoknadu za eksploataciju uglja na području te opštine. Direktor Kolubare Vladan Jovičić i predsednik opštine Lajkovac Dušan Živanović potpisali su ugovor o izgradnji objekata komunalne infrastrukture na području te opštine u ovoj godini, navodi se na sjtu www.lajkovac.org.yu.
Kolubara se ugovorom obavezala da u toku ove godine lajkovačkoj opštini uplati 204 miliona dinara i to 145 miliona za 2008. godinu i 59 miliona neutrošenih sredstava iz prošle godine. Taj novac će namenski biti iskorišćen za komunalnu infrastrukturu i izgradnju objekata vodovodne mreže, kanalizacije, nekategorisanih puteva, ulica, elektroenergetskih instalacija niskog i visokog napona, izgradnju i proširenje školskih i sportskih objekata. Najveći ugljenokop u Srbiji godinama finansira infrastrukturne objekte u lajkovačkoj i drugim opštinama u kojima eksploatiše ugalj, jer ga na to obavezuje i zakon o korišćenju rudnih bogatstava i prirodnih resursa Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari