Kompanija C&A otišla u stečaj: Za carinu i PDV duguje još 5,4 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno u čemu se sastoji prevara? Iz teksta nisam mogao da shvatim.
    Šta je radila carina sve ove godine? Da li je neko učestvovao u ovoj prevari ( prevarama )?

  2. da ih je namestio špediter. Tačnije jedan službenik. Uzimao pare od Kineza da provuče robu kao da je roba C&A. Ako je bilo 300 uvoza, neka je uzimao 500-1000evra po uvozu, to je od 150000-300000. Toliko je stavio u džep. Užas! C&A odlazi, Kineze niko neće dirati i nikom ništa. Ko će da odgovara?

  3. Na robu iz EU se ne plaća carina a na robu iz Kine se plaća. U tome je caka. Zato je lepio deklaracije kao da je roba iz C&A a ne iz Kine. Dobio je pare od Kineza da njihove uvoze deklariše da su iz EU i da ne plate carinu. C&A nije kriv nego špediter.

  4. očigledno da “C&A“ nije imala sistem interne provere rada saradnika. Ispali su glineni golubovi za prevaru. Drugo, velike su pare, tu je i reputacija, mislim da im je u interesu da sada i sami krenu u neki pravni postupak protiv zlikovaca i da im oderu kožu s leđa, mislim na odštete. A sad, kakvo je pravosuđe kod nas, ne bih smeo da prognoziram ishod.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.