Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče, na otvaranju deonice auto-puta istočnog kraka Koridora 10, Crvena Reka – Čiflik, da će taj auto-put biti završen do kraja marta 2017. godine.

– Ostalo je 15 meseci i posle toga želim da udvostručimo broj putnika, da naplatimo drumarinu, dovedemo nove investitore i zaposlimo lokalno stanovništvo. Biće još mnogo teških dana, ali ćemo morati da radimo i završimo put do Dimitrovgrada. Ova deonica u dužini od 23,3 kilometra pokazuje koliko truda je uloženo, ali važno je da nastavimo da radimo, ništa s neba neće da nam padne, niko nam neće doneti ništa, uzdamo se u sebe i svoj rad i možemo biti i bolji od onih koji su danas ispred nas, samo nam je potreban rad, disciplina i odgovornost – izjavio je Vučić na svečanom otvaranju deonice u opštini Bela Palanka.

Prema rečima potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, na ovoj deonici radilo je 30 srpskih kompanija koje su uposlile 400 ljudi. „Nadamo se da će stotine ljudi ovde tek dobijati poslove kada Koridor 10 počne da radi“, rekla je ona.

Izvođač radova na deonici Crvena reka – Čiflik, vrednih 43 miliona evra, bilo je grčko preduzeće Aktor. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a reč je o jednoj od težih deonica, jer je na njoj 15 mostova, dva nadvožnjaka i jedan most izvan trase, na petlji Bela Palanka. Na delu puta koji je juče pušten u saobraćaj habajući sloj će biti završen u maju 2016. godine. Na deonici Čiflik – Staničenje izgrađena je leva traka i u toku su intenzivni radovi na izgradnji desne strane auto-puta. Radove, koje finansira Evropska investiciona banka sa 33,5 miliona evra, izvodi španska firma Rubau.

Pored premijera Srbije Aleksandra Vučića, otvaranju deonice prisustvovali su i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor grčke kompanije Aktor Joanis Burnazo i direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari