"Ako ne dobijemo kredit 'Lasta' propada i 2.000 radnika ide na ulicu": Iz sindikata traže odgovore zašto je već dogovoreni zajam stopiran 1Foto: Shutterstock/Alex Linch

Juče je održan sastanak nadzornog odbora i rukovodstva saobraćajnog preduzeća „Lasta“ sa predstavnicima Nezavisnog sinidkata iz te kompanije, na kom je bilo reči o dešavanjima u ovoj kompaniji. A ključna tema, kako za Danas kažu iz ovog sindikata radnika „Laste“ bio je kredit koji to preduzeće treba da dobije, ali je on stopiran još od novembra.

Potpredsednik Nezavisnog sindikata radnika „Laste“ Dragan Filipović kaže za Danas da je na njegovu inicijativu sazvan nadzorni odbor „Laste“ kom je trebalo da prisustvuju i izvršni direktori, ali je, kako dodaje, bio samo jedan od trojice, Vladan Sekulić, s obzirom da je jedan od njih podneo ostavku, a drugi je na odmoru.

On kaže da sindikati još uvek ne znaju ko je kupio akcije Laste i da o tome praktično i nije bilo reči na sastanku.

„Sastanak je bio sazvan kako bismo naterali nadležni odbor da interveniše kod države da se odblokira kredit za koji je Lasta aplicirali kod Banke Poštanske štedionice, jer je pred samu realizaciju kredita neko to najverovatnije stopirao i od novembra se ništa ne dešava, a nama je svakim danom sve gore i gore“, ukazuje Filipović.

Glavni razlog sazivanja sastanka je, kako ponavlja, to što je neko „stavio šapu na taj kredit“.

„Ako ne dobijemo taj kredit Lasta propada i 2.000 radnika ide na ulicu. Mi ne tražimo pomoć, tražimo kredit koji realno možemo da vraćamo, jer imamo prihod od 270 miliona dinara na osnovu ugovora sa Gradom Beogradom“, smatra Filipović.

On dodaje da 30 miliona dinara, kolika bi bila rata kredita, nije ništa za Lastu.

„S obzriom na to da su obećali grejs period od godinu dana, znači nabavili bismo i nova vozila i sve dobavljače i sve dugove bismo sredili i bili bismo na nuli. Ali nekome to ne odgovara, jer je neko namerio da kupi Lastu za malo novca“, poručuje naš sagovornik.

On navodi da je sve do detalja bilo završeno za taj kredit i da je bilo pitanje sata kada će to biti realizovano, ali, kako dodaje, odjednom se nešto desilo i to je stopirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari