Krkobabić: Srbija dobila 73 "fabrike pod otvorenim nebom" 1Foto: Pošta Srbije

Na svečanosti priređenoj u Palati Srbija ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj, potpisao je 73 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama iz Južne, Centralne, Istočne i Zapadne Srbije, kao i AP Vojvodine i Kosova i Metohije.

„Srbija je danas dobila 73 „fabrike pod otvorenim nebom“ koje će postati okosnica razvoja sela Srbije. Prvi put u istoriji načinjen je tako veliki korak za zadrugarstvo, zahvaljujući vladi Aleksandra Vučića, koja je prepoznala problematiku i značaj ovog pitanja za čitavu naciju“ – izjavio je nakon potpisivanja ministar Krkobabić.

Novac, u ukupnom iznosu od 804 miliona dinara (685 miliona za stare i novoformirane i 119 miliona za složene zadruge), dobilo je 73 zadruga i to 14 stočarskih, devet voćarskih, 12 ratarskih, četiri zadruge koje se bave proizvodnjom lekovitog bilja, četiri povrtarske, sedam pčelarskih i čak 21 zadruga kojima je delatnost viša faza prerade proizvoda.

Novac se dodeljuje u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2018. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari