Lufthansa otkazuje brojne letove iz Frankfurta za Sarajevo, Beograd, Zagreb i Ljubljanu 1Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Nemačka Lufthansa planira da otkaže brojne letove iz Frankfurta prema gradovima širom bivše Jugoslavije jer kontinuirani nedostatak osoblja i dalje muči i vazduhoplovnu kompaniju i industriju, objavio je regionalni poslovni portal SEEbiz pozivajući se na pisanje „Aeroroutesa“.

Otkazivanja će se odraziti na usluge vezane za letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, ali će operacije iz Minhena za sada ostati nepromenjene. Ukupno, avioprevoznik sledeći mjesec otkazuje osam odsto svih letova u okviru svoje unutarevropske mreže, piše ExYuAviation.

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda, pa će umesto prvobitno planiranih 60 biti realizovana 52 leta.

Iz Zagreba Lufthansa takođe otkazuje osam letova tokom septembra, odnosno ukupno 44 umesto planirana 52.

U Ljubljani, koja je izbegla većinu letnjih otkazivanja letova, otkazana su samo četiri leta, umesto 60 biće ih 56 između Frankfurta i glavnog grada Slovenije.

Sarajevo će biti najmanje pogođeno, s obzirom na to da je za septembar otkazan samo jedan let od ukupno 29 planiranih za taj mjesec.

Lufthansa je ovog leta pogođena otkazivanjem letova zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog meseca kada su njihovi zaposleni na terenu stupili u štrajk, nezadovoljni platama i drugim uslovima rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari