Lufthansa otkazuje više od 3.000 letova zbog nedostatka osoblja 1Foto: EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Iako je nemačka aviokompanija Lufthansa, najavila da će zbog nedostatka osoblja otkazati 900 letova sa aerodroma u Frankfurtu i Minhenu, stanje je mnogo ozbiljnije jer poslednje obaveštenje objavljeno jutros, je da se otkazuje dodatnih 2.200 poletanja od ukupno 80.000 ugovorenih ili redovnih linija, objavio je poslovni portal SEEbiz.

Prvobitne najave odnosile su se na letove petkom, subotom i nedeljom, prenosi taj portal, ali kaže i da se nove mere odnose na ostale dane u nedelji.

Precizira se da će doći do smanjenja letova i na domaćim i na stranim linijama, ali ne i dobro rezervisanim klasičnim destinacijama za odmor, mada se mogu očekivati promene u rasporedu letenja.

U Lufthansi se za restrikciju letova okrivljuju štrajkovi osoblja zaduženog za bezbednost, vremenske nepogode i veliki broj zaraženih koronavirusom što je izazvalo probleme sa osobljem.

Inače, izvršni direktor Lufthanse Karsten Spor rekao je prošlog meseca da očekuju rekordnu turističku aktivnost jer se ljudi, posle ograničenja zbog pandemije, sada vraćaju putovanjima. Lufthansa je u prvom tromjesečju prevezla 13 milona putnika dok je u istom razdoblju prošle godine imala tri miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari