Majdanpek: Objavljena preliminarna lista firmi za ugradnju solarnih panela 1Foto: Pixabay/MariaGodfrida

Кomisija za praćenje realizacije pojedinačnih projekata energetske sanacije na teritoriji opštine Majdanpek objavila je danas preliminarnu listu vrednovanja i rangiranja privrednih subjekata za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća na teritoriji opštine Majdanpek putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Za ugradnju solarnih panela javilo se 15 firmi iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Ćuprije, Kraljeva, Kaća, Gospođinaca, Petrovca na Mlavii Zemuna i sve se nalaze na premilinarnoj listi.

Nadležni u opštini Majdanpek navode da podnosioci prijava imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri dana i da nadležnoj komisiji mogu podneti prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja Preliminarne liste.

Odluku o prigovoru komisija donosi u roku od petnaest dana od dana njegovog prijema.

Na osnovu Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, usvojenog krajem prošle godine, sufinansiraće se mera ugradnje solarnih panela, pratećih nosača panela, neophodne instalacije za proizvodnju električne energije kapaciteta do i jednako 6 kW instalisane snage solarnih panela za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije.

Sufinansiraće se takođe i izrada neophodne tehničke dokumentacije, izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije, kao i izveštaja o ugradnji mernog mesta koji je u skladu sa zakonom neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po 1 kW instalisane snage solarnih panela kapaciteta doi jednako 6 kW će iznositi 70.000 dinara i obuhvatiće se sve radove, opremu i izveštaje.

Za ovu meru energetske sanacije u budžetu opštine Majdnapek opredeljeno je četiri miliona dinara subvencija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari