Mali čestitao Georgijevoj 1Siniša Mali Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović (Arhiva)

Nikada nismo ni sumnjali da ste Vi pravi izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda, imajući u vidu vaše dosadašnje iskustvo i odlično poznavanje ekonomskih prilika u svetu, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali Kristalini Georgijevoj, u čestitki povodom imenovanja na tu funkciju.

Mali je istakao da je potrebno uložiti kolektivni napor da se održi svetska makroekonomska stabilnost, imajući u vidu izazove sa kojima se svetska ekonomija suočava i izrazio uverenje da će zahvaljujući njenom angažovanju MMF kao ugledna finansijska institucija izboriti da se, na zdravim osnovama, održe ekonomije sveta.

S obzirom da prvi put u istoriji na čelo ove svetske organizacije dolazi osoba koja potiče iz Istočne Evrope, to je posebno priznanje i ekonomijama regiona, ocenio je Mali.

Uveren sam da ćemo i ubuduće imati odličnu saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom i da ćemo nastaviti da zajedno radimo na budućim reformama u Republici Srbiji. Iako svesni da smo mala ekonomija, ponosni smo na postignute rezultate, do kojih smo došli, između ostalog, zahvaljujući podršci MMF, naveo je on, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari