Mali: Imao sam sastanak sa najvećom francuskom kompanijom koja se bavi letećim taksijem 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je imao „video kol“ sa najvećom francuskom kompanijom koja se bavi letećim taksijima i da ih je pozvao da dođu u Beograd kako bi za Ekspo 2027 Srbija predstavila i tu novu tehnologiju.

Govoreći na televiziji Pink o poseti Francuskoj, Mali je rekao da je vođen razgovor sa više od 20 kompanija, da francuske kompanije zapošljavaju 11.000 ljudi u Srbiji i da je plan da ih bude još više.

„Razgovarali smo sa EDF-om, to je njihova elektroprivreda, jedna od najvećih u svetu, prošle godine imali su 140 milijardi evra dobiti, hoćemo da dođu u Srbiju i da radimo na razvijanju zelene energije“, rekao je Mali.

Odbacio je navode opozicije da je u Francuskoj bilo reči o odlaganju nuklearnog otpada i rekao da o tome nije bilo razgovora, kao ni o prodaji EPS-a ili vodovoda.

Pohvalio je najavu dolaska robne marke Luj Viton.

„Šta je loše da dođe Luj Viton? Tako su nam se podsmevali, meni, Aleksandru Vučiću i Milošu Vučeviću kad smo bili u restoranu Džejmija Olivera, mi hoćemo da nam dođu novi brendovi, da zaposlimo ljude“, rekao je Mali.

Ministar je izrazio očekivanje da će francuski predsednik Emanuel Makron Srbiju posetiti već u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari