Mali: Isplata treće rate pomoći za autoprevoznike 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti isplaćena treća rata sektorske pomoći za autoprevoznike, koji dobijaju 600 evra po autobusu, u periodu od pola godine, saopštilo je Ministarstvo.

Prema njegovim rečima, danas je uplaćen oko 451 milion dinara za autoprevoznike, odnosno oko 3,8 miliona evra.

„Novac će dobiti 654 privredna društva sa 6.393 licencirana, registrovana autobusa, koji su stekli uslove za dobijanje ove vrste pomoći od države, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju suzbijanja posledica pandemije korona virusa“, rekao je Mali.

Podsećajući da će autoprevoznici kroz navedenu vrstu pomoći imati kontinuiranu podršku države u periodu od šest meseci, Mali je naveo da je za tu meru rebalansom budžeta opredeljeno ukupno 2,6 milijardi dinara.

Sredinom jula biće isplaćena puna minimalna zarada za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije, najavio je Mali, dodajući da će oni dobiti još jednu minimalnu zaradu sredinom avgusta.

Mali je najavio da je u avgustu planirana isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 90.000 dinara neto za 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima proše godine nije isplaćena ova pomoć.

Ta mera se, objasnio je, odnosi na one koja imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari