Mali pozvao obveznike fiskalizacije da što pre pređu na novi model 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar finansija Srbije Siniša Mali posetio je danas pozorište „Duško Radović“ koje je prešlo na novi sistem e-fiskalizacije i pozvao i druge ustanove kulture, kao i sve ostale obveznike fiskalizacije, da što pre predju na novi model i da ne čekaju krajnji rok, odnosno 30. april ove godine.

Podsetio je da po novom Zakonu o fiskalizaciji sve ustanove kulture kada prodaju ulaznice u obavezi su da, uz svaku kartu, izdaju i fiskalni račun.

„Imamo više od 130.000 prijavljenih subjekata za proces e-fiskalizacije. Za više od 125.000 poreskih obveznika smo isplatili subvencije, a više od 10.000 njih već posluje u novom sistemu. Do 30. aprila traje tranzicioni i prelazni period, a od 1. maja svi koji su po Zakonu o fiskalizaciji u obavezi da predju na novi sistem, to moraju i da urade“, rekao je Mali.

Naveo je da trenutno postoji 208 softverskih i hardverskih rešenja za novi sistem fiskalizacije, jedan od najvažnijih projekata koji će doprineti borbi protiv sive ekonomije i uvesti uredjeniji sistem kada je naplata poreza u pitanju, ali i transparentnije poslovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari