Marko Čadež po peti put u Bordu direktora Evrokomore 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednici privrednih komora zemalja pridruženih članica Evrokomore po peti put izabrali su predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža za člana Borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije za period 2024-2025, saopštila je danas PKS.

Čadež će, kako jenavedeno, u Bordu direktora zastupati interese biznis zajednice Zapadnog Balkana i komora drugih zemalja koje nisu članice EU.

Njegov izbor su podržale sve pridružene članice Evrokomore uključujući komore Crne Gore, BiH i Кosova.

Povodom izbora Čadež je istakao da je tokom prethodnih godina PKS uložila mnogo truda na angažovanju komora Zapadnog Balkana u okviru Evrokomore.

„Uspeli smo da identifikujemo prioritete za saradnju kompanija i poslovnih organizacija iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, međutim, i pre punopravnog članstva neophodno je brže uključivanje zemalja kandidata u evropske strukture, kao što je jedinstveno tržište“, rekao je predsednik PКS.

Dodao je da bi „jedinstveno evropsko tržište za kompanije i proizvode sa Zapadnog Balkana dalo novi zamah za reforme kroz postizanje transparentnih ciljeva i koristi, korak po korak, u razumnom vremenskom okviru i doprinelo obezbeđivanju evropske industrijske budućnosti, podsticanju ekonomske konsolidacije i unapređenju otpornosti i nezavisnosti, pre svega malih i srednjih preduzeća“.

Čadež je istakao da će PKS ostati pouzdan i proaktivan partner na evropskom putu, promovišući zajedničke vrednosti Evrokomore i njenih članica i u narednom periodu.

Izbor predsednika PКS za člana borda direktora formalno će potvrditi Skupština Evrokomore, najveće poslovne asocijacije Evrope, koja predstavlja 20 miliona kompanija i 42 nacionalne i 1.700 regionalnih i lokalnih komora, na sednici 15. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari