Mihajlović: 2,7 milijardi evra su trenutne i planirane investicije 1Foto: FoNet

Dok kojekakvi stručnjaci i analitičari pokušavaju da lažnim ekskluzivama obmanu javnost, odgovorno tvrdim da trenutne i planirane investicije u Niš i Nišavski okrug iznose 2,7 milijardi evra.

I oko toga nema nikakve dileme“, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović povodom teksta u „Danasu“ da je ta cifra nerealna i preterana, saopšteno je iz njenog kabineta.

U tekstu našeg lista od petka, stručnjaci su utvrdili upravo to da se 2,7 milijardi evra odnosi i na buduće investicije, a ne na novac koji je država već uložila kako je u svom govoru u Nišu sugerisao predsednik Vučić, koji se zatim i sam iznenadio cifrom koju su mu u govoru napisali. Sagovornici Danasa su ocenili i da su u taj iznos verovatno uračunata i ulaganja iz perioda pre dolaska SNS na vlast.

U saopštenju ministarka navodi da se pomenute investicije odnose na drumski i železnički saobraćaj, kao i ulaganja u niški aerodrom „Konstantin Veliki“.

„Samo izgradnja „auto-puta mira“ Niš – Merdare košta 855 miliona evra, južnog kraka Koridora 10 266,4 miliona evra, a istočnog kraka 410 miliona evra. U modernizaciju pruge Niš – Dimitrovgrad biće uloženo 268,28 miliona evra, u prugu Niš – Preševo investiraju se 254,4 miliona evra, dok će ulaganja u prugu Beograd – Niš u narednom periodu iznositi oko 600 miliona evra. Održavanje puteva u Nišu i okrugu koštalo je 15 miliona evra u prethodne četiri godine“, rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari