Mihajlović nenajavljeno u Gornjim Nedeljicama, na lokaciji rudnika litijuma 1Ministarka Mihajlović u Gornjim Nedeljicama 26. novembra Foto: Beta/Ministarstvo ruudarstva i energetike/Zoran Petrović

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, danas je nenajavljeno i bez medija obišla Gornje Nedeljice, mesto gde se planira otvaranje rudnika litijuma kod Loznice i razgovarala sa meštanima, saopštio je njen Kabinet.

„Ovde ste uvek dobrodošli, i predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić takođe“, rekao je jedan od meštana, u obraćanju Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

On joj je, kako je navedeno, rekao da su meštani „zabrinuti i zbunjeni“.

Mihajlović mu je odgovorila da „ne treba da brinu jer ni predsednik ni Vlada neće ništa uraditi protiv svog naroda“.

„Došla sam da vam to kažem, lično. Niko neće ništa raditi dok se ne završi studija i ne urade sve procene“, rekla je Mihajlović, okupljenim meštanima.

Dodala je da su i „njeni iz tih krajeva“ i da je u tom kraju „prelepo“.

„Ne brinite, ne može niko sa strane da više voli našu Srbiju od nas samih“, rekla je Mihajlović.

U saopštenju se dodaje da su meštani zamolili Mihajlović da prenese pozdrave i poziv predsedniku Srbije da ih poseti.

Podsetimo, Gornjonedeljičani ne žele nekakav predsednikov pozorišni performans, pun ucenjene publike koju bi dovukao u iznajmljenim autobusima. Ovaj narod je ipak mnogo važniji i mnogo veći od bilo kog bivšeg, sadašnjeg ili budućeg predsednika države, kažu za Danas Dragan Pajić, odbornik grupe građana „Smelo“ u Skupštini opštine Loznica i Đorđe Miketić, aktivista „Srca grada“, povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će doći u Gornje Nedeljice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari