Mihajlović: Ukupno 236 amandmana na zakone čije je usvajanje neophodno za brži infrastrukturni razvoj 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da je na 13 zakona i odluka koje brani u Narodnoj skupštini podneto ukupno 236 amandmana, od kojih je najveći broj potpuno neupotrebljivih, a koje su podneli poslanici Srpske radikalne stranke.

„Usvajanje ovih zakona od izuzetne je važnosti za građane Srbije jer će njima biti dodatno ubrzana realizacija svih novih infrastrukturnih projekata vrednih više od devet milijardi evra“, istakala je Mihajlović.

Ona je dodala da je Vlada Srbije od ukupnog broja podnetih amandmana prihvatila 25, koje su gotovo sve podneli poslanici SNS-a, „jer smo i u ovom slučaju pokazali da je nama u interesu da zakoni budu što kvalitetniji“.

„Nažalost, svi ostali amandmani koje su podneli poslanici Srpske radikalne stranke, njih više od 200, potpuno su neupotrebljivi, osim tri koja su imala smisla i koja su prihvaćena. U svim tim amandmanima jedino piše „briše se“, što pokazuje da ovim poslanicima nije želja da urade nešto kako bi popravili zakone koji su u interesu građana Srbije, već politikanstvo zasnovano na salvmama ličnih uvreda kako mene, tako i Ministarstva“, istakla je ministarka u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari