Mihajlović: Zelena energetika uslov razvoja zelene ekonomije 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da joj je energetska bezbednost Srbije na prvom mestu kao važna oblast za budućnost zemlje, da je zelena energetika jedan od uslova za razvoj zelene ekonomije, te da joj je plan da javna preduzeća učini efikasnijim i transparentnijim u radu.

„Posebno kada govorimo o električnoj energiji i gasovodima, za Srbiju je važna energetska diverzifikacija, ali i ulaganja u zelene tehnologije i zelene izvore energije. Cilj nam je da ovaj sektor bude zeleni sektor“, kazala je ona u razgovoru sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Mihajlović i Meklaud su pričale o saradnji u oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na zelenu energetiku.

„Energetska stabilnost je i politički važno pitanje, naročito u pogledu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i saradnje na projektu Gazivode. Verujem da ćemo uspešnu saradnju nastaviti i u ovom sektoru“, rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Ambasadorka Meklaud čestitala je ministarki Mihajlović na novoj dužnosti, navodeći da je Velika Britanija zainteresovana za saradnju u energetskom sektoru.

„U pitanju je izazovan, strateški i ekonomski važan sektor. Spremni smo da pružimo svoju podršku i radimo zajedno na važnim projektima. Želim da vas obavestim i da naša vlada organizuje međunarodnu konferenciju u decembru posvećenu klimatskim promenama, jer želimo da pošaljemo snažne poruke i obavežemo se na postizanje ciljeva održivog razvoja u oblasti rudarstva i energetike“, rekla je Meklaud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari