Mihajlović: Želimo da najbolje kompanije grade Moravski koridor 1Foto: MGSI

Srbija želi da najbolje kompanije grade Moravski koridor, to je jedan od najvažnijih projekata za nas, jer povezuje centralnu Srbiju, 500.000 građana i dva koridora, izjavila je danas u Apatinu potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

Upitana da prokomentariše danas objavljen javni poziv o izboru strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora, tj. auto-puta od Pojata do Preljine, ona je rekla da je Vlada Srbije donela poseban zakon za njegovu izgradnju i da je formirana Radna grupa koja je usvojila kriterijume koji su javni.

“Želimo da najbolji grade ovaj koridor, kao što želimo i da najbolje finansijske kuće stoje iza tih kompanija. Nadam se da ćemo uskoro izabrati kompanije i krenuti u izgradnju auto-puta koji će povezati pola miliona građana Šumadije koji žive od Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Ćićevca”, rekla je ona.

Za puteve u Zapadnobačkom okrugu 4,5 milijardi dinara

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, posetila je danas Apatin i sa načelnikom Zapadnobačkog okruga i predsednicima lokalnih samouprava iz ovog kraja održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata, saopštilo je to Ministarstvo građevinarstva.

Mihajlović: Želimo da najbolje kompanije grade Moravski koridor 2
Foto. MGSI

Ona je tom prilikom istakla da se danas razgovaralo o tekućim projektima u oblasti drumske, železničke i komunalne infrastrukture, te da su napravljeni planovi šta će se realizovati do kraja ove, a koji projekti će započeti naredne godine.

“Samo u održavanje i rekonstrukciju puteva ulažemo 4,5 milijardi dinara ove i sledeće godine. Ove godine radimo projektno-tehničku dokumentaciju za brzu saobraćajnicu Vrbas-Kula-Sombor i u republičkom budžetu za 2020. planiraćemo sredstva za realizaciju projekta. Pored toga, radiće se i rekonstrukcije pruga i pružnih prelaza. Takođe, razgovarali smo i o luci Apatin, mi od nje nismo odustali jer je luka budućnost u privrednom razvoju opštine”, rekla je Mihajlović.

Dušan Marjan, načelnik Zapadnobačkog okruga, rekao je da je danas održan konstruktivan sastanak na teme važne za građane ovog kraja i da se jedino ovakvim zajedničkim radom mogu postići veći i značajniji rezultati.

Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, zahvalio je potpredsednici Vlade i njenom timu na poseti, rekavši da je ovo prvi put da se u opštini održava sastanak na tako visokom nivou.

“Današnji sastanak treba da bude primer i za sve ostale resore – kompletno ministarstvo i opštinske uprave, da na licu mesta rešavamo probleme i definišemo prioritete za naredni period”, rekao je Škrbić.

Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula, rekao je da su u ovoj lokalnoj samoupravi pokrenute brojne investicije u drumskoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi i da se projekti realizuju u saradnji sa Ministarstvom.

Latinka Vasiljković, predsednica opštine Odžaci, nosi pozitivne utiske sa sastanka na kom su dogovoreni konkretni koraci kako bi problemi koji tište meštane ove opštine bili rešeni.

Nakon posete predsednika Aleksandra Vučića, danas smo održali sastanak sa potpredsednicom Vlade i dogovorili konkretne aktivnosti koje ćemo realizovati uz pomoć Ministarstva, ali i Puteva Srbije i Železnica Srbije”, rekla je ona.

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković rekao je da je danas izneo probleme građana ovog grada i da su pojedini projekti u toku, dok je dogovorena i realizacija novih zajedničkih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari