Gde je i šta radi danas Milan Parivodić, bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom? 1Foto: Printscreen/Euronews

Bivši ministar u Vladi Republike Srbije, dr Milan Parivodić, nakon duže pauze, ponovo je počeo da se pojavljuje u javnosti.

Naime, nakon 2007. godine, gostovanja na televizijama, ali i medijsko pominjanje Parivodića, postajali su sve ređi.

Ipak, u poslednjih pet godina, vraća se na javnu scenu komentarišući aktuelne ekonomsko-političke teme.

Moguće je videti ga na različitim programima, od Hepija, preko Tanjuga do Nove S.

Parivodićevo poslednje gostovanje bilo je početkom ovog meseca, u emisiji Euronews Centar, u koju se uključio video pozivom sa Kopaonika.

Iako se u tom trenutku na ovom mestu održavao Biznis forum, Parivodić je kazao da na njemu nije učestvovao.

Pre toga, gostovao je u istoj emisiji, kada je govorio o mogućim ekonomskim posledicama po Srbiju u slučaju da ne prihvati evropski plan za Kosovo.

Sa druge strane, na društvenim mrežama je gotovo potpuno neaktivan, a poslednje objave stare su i po više od godinu dana.

Kada je reč o trenutnoj angažovanosti, Parivodić je član saveta na Pravnom fakultetu Univerziteta Union, i ima svoju advokatsku kancelariju na Vračaru, koju je osnovao još 2004. godine.

Ko je Milan Parivodić?

Milan Parivodić rođen je 1966. godine, i doktorirao je prava.

Bio je ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i ministar koordinator ministarstva finansija do 2007. godine, kada je u drugoj vladi Vojislava Koštunice ostao bez funkcije.

Parivodić je bio i nosilac prilikom izrade Zakona o hipoteci, a posle 5. oktobra 2000. godine radio je na modernizaciji pravnog sistema Srbije i učestvovao u pisanju preko 10 zakona.

Bio je pravni konsultant Svetske banke, Međunarodne finansijske korporacije i drugih.

Sudski je prevodilac za engleski jezik, i radio je u Advokatskoj komori Beograda kao savetnik za strane investitore po pitanju investicionih projekata u raznim industrijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari