Ministar Đerlek: Smanjujemo razlike između okruga i regiona u Srbiji 1foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/Kabinet ministra zaduzenog za ravnomerni regionalni razvoj/Zoran Lazarević)

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj saopštilo je danas da je opredelilo 315 miliona dinara direktnih sredstava za realizaciju razvojih projekata u opštinama u Srbiji, kao i da će se ulaganja u dalji ravnomerni razvoj naročito intezivirati kroz program „Skok u budućnost 2027“.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, resorni ministar Edin Đerlek je za televiziju Hepi rekao da je njegov kabinet u 2023. godini realizovao 91 projekat.

„Кada je u pitanju demografija tu nažalost imamo negativne demografske trendove, što je situacija u celom regionu, međutim Srbija ima bolju stopu fertiliteta i u odnosu na pre nekoliko godina, kada je stopa bila 1,5, sada iznosi 1,63 i ima tendenciju rasta. Ono što nas raduje je i broj povratnika u našu zemlju“, rekao je Đerlek.

On je rekao da se u prethodnoj godini „podjednako ulagalo“ u opštine u Srbiji, i da se, u odnosu na 2015. godinu, razlike među regionima smanjuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari