Ministar privrede Rade Basta posetio fabrike Jumko i Simpo u Vranju 1Ministar Basta u razgovoru sa radnikom Simpa. Foto.ministarstvo privrede.

Ministar privrede Rade Basta posetio je danas fabrike Simpo i Jumko u Vranju i rekao im da bez motivisanih radnika nema jake domaće privrede, niti bez jake domaće privrede jake države.

“Moja pažnja usmerena je na dobrobit svakog radnika i unapređenje poslovne klime kako bismo brže napredovali. Mora da postoji sloga među nama, da čuvamo jedni druge i da se držimo kao narod. Ova fabrika vredi zbog vrednih ljudi koji u njoj rade“, poručio je ministar Basta radnicima Simpa.

Nakon obilaska ove fabrike, Basta je održao sastanak sa generalnim direktorom Slađanom Disićem.

„Kao ministar privrede boriću se za svakog radnika, uvažavanje sindikata, ali i poštovanje majki sa troje i četvoro dece koje su stub našeg društva. Ne smemo da nestanemo kao nacija“, istakao je Basta.
Ministar je obišao i fabriku Jumko i razgovarao sa generalnim direktorom kompanije Branislavom Trajkovićem.

„Tokom naredne godine suočićemo se sa posledicama teške krize u Evropi i svetu i zato treba da uložimo zajedničke napore da očuvamo našu privredu. Ključ i život ovog okruga su fabrike Jumko i Simpo i zato ćemo da sačuvamo tržište. Moramo da radimo više kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a sa mesta ministra privrede pružiću vam maksimalnu podršku“, rekao je ministar Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari