Ministarka Jelena Tanasković najavila 20 miliona evra pomoći za poljoprivrednike 1Foto: ekologija.gov.rs

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je danas da će do kraja sledeće sedmice poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom biti uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Poljoprivrednici će novac dobiti po osnovu Drugog javnog poziva u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije  koje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada Srbije realizuju u saradnji sa Svetskom bankom, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Tanasković je objasnila da je Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo bespovratna sredstva za naše poljoprivrednike u visini od 50 odsto ukupnog iznosa investicija, odnosno 10 miliona evra.

Preostalu polovinu novca, moguće je finanisrati potpisivanjem ugovora o kreditu sa jednom od 11 poslovnih banaka sa kojima Ministarstvo ima saradnju u visini od 40 odsto investicije, a ostatak od 10 odsto obezbeđuju kao svoje učešće, precizirala je Tanasković koja je danas u Užicu uručila ugovore poljoprivrednicima Zlatiborskog okruga.

Tanasković je objasnila da su poljoprivrednici imali priliku da finansiraju nabavku traktora, novih mašina i opreme, potom digitalizaciju ili automatizaciju i troškove nabavke softvera, izgradnju objekata kao i korišćenje obnovljivih izvora energije i unapređenje energetske efikasnosti.

U saopštenju se navodi da će Tanasković posle Užica, ugovore uručiti i poljoprivrednicima Moravičkog okruga u Ivanjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari