Mirović: Činimo napore da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju 1Foto: Pokrajinska vlada

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su danas 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Mirović je izjavio, nakon obilaska izlagača, da dolazak kompanija iz više od 60 zemalja najbolje govori o samom značaju Međunarodnog poljoprivrednog sajma i stanju u oblasti poljoprivrede u našoj zemlji.

„Pokrajinska vlada zajedno sa republičkom čini napore da se uslovi u poljoprivredi poboljšaju i da se koordiniše proces koji dovodi do velikog interesovanja kompanija za ovom sajamskom manifestacijom“, rekao je Mirović, a prenosi pres služba Pokrajinske vlade. On je dodao da će rezultat toga biti dodatni impuls ekonomskom rastu i razvoju, koji je, kako je naveo, u Srbiji već prisutan.

Prema njegovim rečima Pokrajinska vlada će zajedno sa ministarstvom poljoprivrede raditi na definisanju razvojnih mera i realizovanju projekata u oblasti navodnjavanja.

„Imamo elemente koji nam ukazuju na optimizam u ovoj oblasti, stoga trend rasta i proces razvoja ne sme da stane,“, kazao je Mirović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić tom prilikom je rekla da su se Vojvodina i Srbija pozicionirale kao jedan od centara evropske poljoprivrede, čemu je, kako je navela, značajno doprineo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari