Momirović dodelio ključeve stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović dodelio je danas ključeve za pripadnike službi bezbednosti u novoizgrađenim zgradama u Novom Sadu i rekao da izgradnjom stanova za snage bezbednosti Srbija rešava višedecenijski problem.

„Rešavanje stambenog pitanja za pripadnike službe bezbednosti je veliki i ambiciozan poduhvat, a Srbija je spremna za to jer znamo da to predstavlja osnovni problem za one koji svakodnevno brane našu zemlju“, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Istakao je da je na teritoriji cele Srbije završeno skoro 5.000 stanova za bezbednosne službe i da će se u narednoj fazi u Novom Sadu graditi još 1.500 a u Beogradu još 3.000 stanova, kao i da će se nastaviti gradnja stanova širom zemlje.

„Moramo biti ponosni na ovo potpuno novo i urbanistički fenomenalno postavljeno naselje, sa najvišim standardima energetske efikasnosti“, dodao je on.

Pripadnicima službi bezbednosti ključeve su dodelili i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i drugi ministri u Vladi Srbije i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Nastavlja se uspešan niz zajedničkih investicija Srbije i grada Novog Sada na opremanju lokaliteta, koji je ranije bio u potpunosti zapušten“, rekao je Vučević.

Dodeli ključeva za zaposlene u službama bezbednosti prisustvovao je i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, navodi se u saopštenju.

Novi Sad je najveće gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti sa ukupno 1.972 stana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari