Momirović: Paralelelno sa Moravskim koridorom i industrijska zona 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/DS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, u Čićevcu, da će paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora bićeti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca.

To će otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, ali i za Trstenik i Кruševac, jer naš cilj je da podignemo zaposlenost“, izjavio je Momirović nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora, „čiji je idejni tvorac predsednik Aleksandar Vučić“, saopšteno je iz ministarstva koje vodi.

Kako je naveo, „najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Кoridor 10 sa Кruševcom“.

Direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić naglasio je da se radovi intezivno izvode na ovom značajnom projektu, koji predstavlja najveće gradilište u Srbiji.

„Tokom jula smo imali prosečno preko 3.700 radnika angažovano svakog dana sa oko 1530 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava, rekao je Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate – Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice: Pojate – Кruševac, Кruševac – Adrani, Adrani – Preljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari