Momirović: Ubrzana realizacija projekta Moravski koridor 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da su usaglašene aktivnosti koje su neophodne da bi projekat Moravski koridor bio realizovan shodno dogovorenoj dinamici i u cilju njegove brže izgradnje.

Momirović je na sastanku sa predstavnicima konzorcijuma „Behtel Enka“ koje je predvodio predsednik za regionalne i korporativne poslove Stuart E. Džons, rekao da je u toku dolazak stranih radnika, za koje je pravovremeno dobijanje radnih viza obezbeđeno po ubrzanoj proceduri.

„Što se tiče izdavanja građevinskih dozvola i eksproprijacije, naše ministarstvo će da radi dan i noć da se realizuje po hitnom postupku“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, trenutno su u realizaciji radovi na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge kod Ćićevca, koji će biti dug približno 500 metara.

Momirović je kazao i da će to će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji, pošto će celom svojom dužinom imati najsavremeniju telekomunikacionu infrastrukturu.

„Izgradnjom ove saobraćajnice biće povećana dostupnost opštinskim centrima, privrednim zonama i turističkim destinacijama“, naveo je on.

Ministar je dodao i da će tokom realizacije ovog projekta, biti izgrađeno ukupno 11 petlji i 130 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari