Momirović: Za vozače čiji su kamioni zarobljeni u Ukrajini pomoć od po dva miliona dinara 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Vozači kamiona iz Srbije koji su zbog oružanih sukoba bili zarobljeni u Ukrajini i izgubili to transportno sredstvo dobiće od države finansijsku pomoć u iznosu od dva miliona dinara po kamionu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović.

„Uspeli smo da obezbedimo povratak ljudi kao i skoro svih kamiona u Srbiju, a uz finansijsku podršku države obezbediće se nastavak poslovanja“, rekao je Momirović, posle sastanka sa vlasnicima firmi i vozačima kamiona koji su bili zarobljeni u ratnoj zoni u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo.

Prema informacijama Ministarstva, pomoć će primiti trojica prevoznika, a 60 je bezbedno stiglo iz zone zahvaćene sukobima u Ukrajini.
Momirović je istakao da je kroz kontakte sa udruženjima autoprevoznika, Ministarstvo dobijalo tačne informacije o broju i lokaciji svih kamiona i vozača, državljana Srbije, koji su bili sprečeni da nastave put iz Ukrajine ka Srbiji.

Vozač kamiona i vlasnik transportne firme Danilo Polić zahvalio je Momiroviću na maksimalnoj podršci i pomoći koju je pružao u teškim trenucima sa kojim su vozači kamiona bili suočeni tokom boravka u ratnoj zoni u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari