Momirović: Značajno uvećan izvoz u Mađarsku 1foto FoNet/MGSI

Po obimu ukupne robne razmene Mađarska je prošle godine bila peti trgovinski partner Srbije sa 3,65 milijardi evra, dok je ujedno bila čertvrti partner u izvozu koji je iznosio 1,5 milijardi evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

“U poslednjih 10 godina vrednost robne razmene između Mađarske i Srbije je značajno uvećana, a posebno naš izvoz, koji je pre svega vođen rastom izvoza komponenata automobilske industrije”, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom sastanka sa Peterom Sijartom, ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Momirović je istakao da će Mešoviti komitet za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske sa posebnom pažnjom raditi na tome da se robna razmena dve zemlje u budućnosti dodatno uveća na četiri milijarde evra.

“Ekonomske odnose Mađarske i Srbije karakterišu kontinuirani rast trgovinske razmene, značajan rast mađarskih investicija u srpsku privredu i zajednički infrastrukturni projekti od regionalnog značaja, a poslednjih godina uspostavljena je i značajna saradnja malih i srednjih preduzeća”, rekao je Momirović.

On je rekao kako treba da se nastavi sa izgradnjom zajedničkih infrastrukturnih projekata, ali i da se dodatno relaksiraju granične procedure i obezbedi slobodan protok ljudi i roba na graničnim prelazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.