Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu država partner biće Grčka 1Arhiva Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Država partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava od 22. do 25. februara u Beogradu, biće Grčka, saopštilo danas Ministarstvo turizma i omladine Srbije.

Kako je objašnjeno, to će doprineti daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje, imajući u vidu da je broj grčkih turista u Srbiji u stalnom porastu, kao i da je za građane Srbije, grčko tržište najtraženije.

Istaknuto je da će na 45. Međunarodnom sajmu turizma, najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u celoj Jugoistočnoj Evropi, biti prisutno više od 500 izlagača iz 27 zemalja.

Kako je najavljeno, prvi put na sajmu nastupiće predstavnici Кambodže, Ekvadora, Sveta Lucije, Libije i Šri Lanke, a ponovo će učestvovati Indonezija, Кuba i Sao Tome i Principe.

Pod sloganom „Avantura počinje ovde!“ biće promovisane nove destinacije, „first minute“ ponude, domaći i inostrani smeštajni kapaciteti, turističke regije i atrakcije.

Na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari