Na dinar meštana - dva iz budžeta 1Foto: sabac.rs

U Zablaću su asfaltirane ulice u dve male – Simića i Damnjanovića, čija je ukupna dužina više od dva kilometra.

Meštani ovog sela iskoristili su gradsku politiku „dva na dinar“ i pokrenuli inicijativu za asfaltiranje puteva koji su im od izuzetne važnosti.

– Dobra infrastruktura nije privilegija nego pravo svih žitelja našeg grada kako onih u centru, tako i onih u najudaljenijim delovima grada. Svi zajedno radimo na tome da na pravi način vrednujemo inicijative. Zato je dobro i značajno da Grad podržava ovakve akcije koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta i uslova života, jer svaki je put bitan i podjednako važan, rekla je predsednica Mesne zajednice Zablaće Nataša Radovanović.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je Zablaće i u razgovoru sa meštanima istakao da je politika „dva na dinar“ dala najbolje rezultate

– Ko god skupi bilo kakav novac i želi da uradi nešto važno za infrastrukturu u svom naselju ili ulici u kojoj živi, grad će to podržati sa duplim novcem. To je politika koja je do sada dala najbolje rezultate. U Damnjanovića mali meštane je iznenadio i jedan problem, oko pedeset metara male pored glavnog puta nije asfaltirano, odnosno put je ostao nedovršen.

– Ulica nije završena isključivo zbog toga što član SNS Adam Aleksić nije dao saglasnost da se to uradi. On ovim maltretira svoje sugrađane meštane Zablaća. Žitelji Zablaća i ja mu ovom prilikom postavljamo pitanje zašto je to uradio, kazao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Tekstovi su deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari